Трганеле 200 ловџии во лов, донеле само еден вепар

Настојувајќи да го ограничат растот на популацијата на дивите свињи во шумите во северна Белгија, локалните власти организираа масовен лов, во кој собраа околу 200 ловџии, но резултатот е само еден единствен убиен вепар.Во шумите северно од градот Постел забележани се големи крда на диви свињи, а се случило во неколку наврати на локалниот пат возачи да налетаат на диво животно.Ловџиите забележале неколку големи крда, во кои имало и до 60 диви свињи, но успеале да погодат само еден вепар, додека останатите успеале да побегнат, некој дури и преку границата во Холандија.„Во едното крдо имаше премногу млади диви свињи, поради што не сакавме да пукаме во нив“, изјави портпаролот на Фламанската агенција за природа и шумарство, објаснувајќи ги причините за неуспешната акција.
МакфаксНастојувајќи да го ограничат растот на популацијата на дивите свињи во шумите во северна Белгија, локалните влас

Пронајдете не на следниве мрежи: