Трикови за да го одбегнете потењето и непријатниот мирис

Loading...

Зголеменото потење и непријатниот мирис го прават летото неподносливо. За среќа, постојат трикови коои ќе Ви помогнат помалку да потите и да се збогувате со непријатните мириси.
Правилно нанесете деодорант
На деодорантот му е потребно повеќе време за да делува и потребна му е сува површина на кожа. Ноќе температурите се пониски и Вие сте помалку активни, што на антипреспирантот му е потребно време да започне да делува. Користете го пред спиење отколку после будење.
Носете лесна облека
На високите температури одбегнувајте припиена и облека од вештачки материјали.
Одбегнувајте зачинета храна


За време на летото намалето го консумирањето на многу зачинета храна доколку сакате да го минимизирате потењето.
Вежбајте
Иако делува лудо, но треба да вежбате. Ќе се потите за време на вежбањето, така што подоцна нема да потите толку многу.
Обидете се со домашни препарати
Киселината е природен антипреспирант, помогнува во стеснување на порите и го намалува потењето. Исто така ја намалува количината на бактериите кои предизвикуваат непријатен мирис на пот. Можете киселината да ја нанесете со тапкање или да ја испиете.
Исто така пробајте со чај од камилица или црн чај. Да го намалите потењето исто така е корисна и употребата на сода бикарбона.

loading...