Трик со кој ќе ја згреете ладната вода во детскиот базен за 45 минути

Loading...

Бидејќи надвор имала само ладна вода, а децата знаат да бидат нетрпеливи кога се работи за влегување во базенот, ѝ досадило да носи кофи полни топла вода.
Одлучила да ја искористи природната топлина од сонцето, такашто на дното на детскиот базен ставила црна вреќа за ѓубре.


„Ставајќи црни вреќи за ѓубре на дното, ќе ја привлечете топлината од сонцето, која брзо ја загрева водата. За околу 45 минути, водата е доволно топла за бањање и цел ден останува таква,“ тврди мајката.

loading...