Турист бил толку пијан што наместо во хотел отишол на врвот на Алпите

Турист од Естонија многу се напил во текот на една вечер за време на својот престој на италијанските Алпи, па наместо да се врати во својот хотел, завршил на врвот на планината.

Естонецот Павел (30) по цела ноќ пиење, се упатил кон својот хотел, но по тој пат свртел во погрешна насока. Така, тој завршил во близина на врвот на планината, и тоа меѓу 2 и 3 часот наутро.

Додека се искачувал кон врвот, го забележал ресторанот „Игло“, кој се наоѓал на 2.400 метри надморска височина. Притоа тој насила влегол во објектот и таму ја минал ноќта. Утрото персоналот на ресторанот го пронашол со испиени две шишиња вода, кои биле покрај него.

Полицијата организирала потрага по туристот, во која биле вклучени и беспилотни летала, а кога го пронашле, му била изречена казна за провала во објект, но, сепак, тој нема да биде осуден.