Убаво е во домот да имате фигура на слон, а еве каде треба да ја поставите

Loading...

Слон во близина на влезната врата привлекува среќа и сила за станарите, додека слонот во двор ја штити куќата од негативни влијанија.
Фигурната на слон во спалната соба претставува љубов меѓу двајца и го чува бракот, додека фигурата мајка слон со своите малечки го чува односот меѓу родителите и децата.
Паровите кои сакаат бебе треба да го стават слонот во спалната соба, но не заборавајте едно во детската соба за креативност и знаење.
За да привлечете пари и успех во работата фигурата слон со жаба или мајмун на врвот ставете ја на северната страна од куќата.
Слон со дигната сурла значи успех, а со спуштена долговечност

loading...