Ужичка република, цел филм (1974)

Loading...

Ова е веќе класика од далечната 1974 година. Филмот на Жика Митровиќ е ремек дело на некогашната Југословенска кинематографија. Се работи за германска офанзива врз ослободена територија во денешна Србија. Територијата е повторно преземена од Германците а партизаните ќе се повлечат во Санџак… Останатото е историја. Погледајте го целиот филм подолу.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...