Умеете ли орално да ја задоволите вашата девојка?

Loading...

Веројатно сите мажи се сметаат себеси за мајстори кога е во прашање оралната техника и никој не би рекол дека тоа не знае да го прави тоа како што треба. Меѓутоа вистината е прилично поинаква и факт е дека не се сите толку добри во  тоа.
На мажите оралното задоволување на жените им е доста важно. Во некоја мера тиа низ тоа ја согледуваат сопствената машкост. И иако се многу уверени дека тоа го прават добро, всушност се во голема заблуда. Ако не сакате да се лажете себеси направете неколку конретни чекориза вашата партнерка да се чувствува како на седмо небо.

Едуцирајте се                            
Пред да се вклучите во практичниот дел од орален секс (па дури и ако веќе сте се го практикувале многу пати), не заборавајте да се едуцирате. Денес постојат многу книги,достапни текстови и интернет со помош на кој можете да прочитате за функционирањето на женскиот полов орган. Многу мажи прават грешки во оралното задоволување на жените токму поради тоа што не ја знаат  анатомијата на женските органи. Така малку теорија  е потребна пред пракса.
Фатете го ритамот
Ако сакате вашата партнерка да доживее оргазам додека орално ја задоволувате, тогаш треба да го “фатите ритамот“ и уште поважно да го задржите. Стимулацијата на клиторисот води до оргазам но важно е таа да биде ритмична и во некоја мера изедначена. Имајте на ум дека не смеете да се задржувате само на клиторисот, бидејќи тоа може да биде иритирачки за нив. Со прстите и јазикот допирајте ги сите нејзин органи и –држете ритам!
Трудете се да бидете без брада
Кожата на женскиот полов орган е прилично нежна и мека, а станува и повеќе осетлива заради депилацијата која ја практикуваат поголемиот број на жени. Тоа значи дека брадата кај мажите може да биде опасна и со неа лесно да го  изиритирате оваа женско подрачје. Ако сакате да ја задоволите својата партнерка, тогаш водите сметка секогаш да бидете свежо избричени.
Дует на прстите и јазикот
Некој мажи прават грешка, бидејќи мислат дека оралниот секс вклучува само јазик или само прсти. Тајната на вештиот љубовник се крие во вистинската комбинација на прстите и јазикот. Ако оваа комбинација е добро изведена на жената може да и се пружи и клиторичен и вагинален оргазам.

Внимавајте на времето
Некој мажи умееат да се занесат, па оралниот секс да трае предолго. Веќе спомнавме дека женското генитално подрачје е доста чувствително, па ако оралниот секс трае премногу долго , станува мачење, а не задоволство. Посебно обратете внимани, со оралното задоволување да престанете откако партнерката ќе доживее оргазам. После оргазмот клиторисот е потечен и чувствителен , па продолжувањето со стимулацијата не е воопшто пријатно.
 Веројатно сите мажи се сметаат себеси за мајстори кога е во прашање оралната техника и никој не би рекол дека тоа не з

loading...