Уставните судии, предлог на Претседателот Иванов гласаа да се одржи референдумот

Loading...

Македонија денес беше во исчекување на одлуката на Уставниот Суд за Референдумот, неговиот легимитет и начинот на кој е поставено прашањето.
Уставниот суд се произнесе и одлуката е да се продолжи со Референдумот. Но, никој не го постави прашањето за линковите и конекциите и кој ги постави овие судии да одлучуваат за иднината на Македонија.
Пред извесно време беа назначени Дарко Костадиновски и Осман Кадриу по налог на претседателот Ѓорѓи Иванов. Тие уставни судии денес гласаа за. Прашањето е зашто не го подржаа ставот на Иванов во врска со Референдумот?

loading...