Утре е неработен ден за католиците: 1 ноември, празник на сите светци

Loading...

Празникот на сите светци 1 ноември (петок), ќе биде неработен за граѓаните од католичка вероисповед во Република Северна Македонија.
Министерството за труд и социјална политика соопштува дека одлуката е согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ” бр.21/98 и 18/07).

loading...