Утре ни доаѓа нов месец, во него два споени викенди – до крајот на годината имаме уште неработни денови!

Loading...

Утре ни пристигнува нов месец, а со тоа и дури два споени викенди во него.
Имено октомври ни носи два неработни дена и тоа двата се споени викенди.
Едниот се паѓа на 11 октомври, додека другиот е на 23 октомври.
За сите граѓани на РМ
11 октомври (недела), Ден на народното востание, односно 12 октомври (понеделник) е неработен ден;
23 октомври (петок), Ден на Македонската револуционерна борба;
8 декември (вторник), Св. Климент Охридски;
За граѓаните од католичка вероисповед
1 ноември (недела), Празникот на сите светци;
25 декември (петок), првиот ден на Божиќ;
За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ
22 ноември (недела), Ден на албанската азбука;
За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ
28 септември (понеделник), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур;
За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ
28 септември (понеделник), Меѓународен ден на Бошњаците;
За граѓаните припадници на турската заедница во РМ
21 декември (понеделник), Ден на наставата на турски јазик.

loading...