Уште една година на товар на буџетот, Илија Димовски поднел барање за АПАНАЖА

Loading...

Уште една година на товар на буџетот, Илија Димовски поднел барање за АПАНАЖА

Илија Димовски кој има 14 години пратенички стаж поднел барање за апанажа.

При тоа тој на идејата на Заев за вработување на поранешните пратеници коментира вака: „Без разлика што најчесто во јавноста во фокусот се послаби пратеници, во Собранието поминале многу квалитетни пратеници кои биле експерти во своите области, дали тоа е здравство, дали е економија или менаџирање со јавна администрација. Моето мислење е дека таа е солидна идеја, но не е нова, и треба да биде системска, а не по лично убедување на која било политичка гарнитура“

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...