Уште три уреди на Motorola добија Android Enterprise Recommended сертификат

Moto g6, moto g6 play и moto z3 play веќе се дел од Android Enterprise Recommended (AER). AER е водечка програма на Google која поставува нов стандард за извонредност на уредот и услугата. При неговото создавање, едни од првите уреди кои добија AER сертификат беа moto z2 force и moto x4.