Фикусот дома не смее да стои на одредени места – носи пари, мир и среќа

Loading...

Омилената куќна билка на многумина фикусот, според Фенг Шуи носи многу среќа, здарвје и благосостојба во домот.
Сепак, важно е и каде ќе биде поставена оваа билка во домот. Според древната кинеска техника, треба да биде на југоисток од станот. Носи среќа, мир и хармонија во домот.
Се смета дека штити од немаштија и носи пари.
Држете го далеку од североисток, југозапад и централните делови на станот или куќата.

loading...