Филипче: Главно жариште на КОРОНА ВИРУСОТ сега е Скопје

Loading...

Филипче: Главно жариште на КОРОНА ВИРУСОТ сега е Скопје

Филипќе на денешната прес конференција потенцирате дека посебно опасно е во Чаир, каде што има најголем број потврдени случаи и каде што епидемиолозите се соочуваат со проблеми при обезбедување контакти и давање вистинити податоци.

По напорите за тестирање и изолација на контактите, воочено е смирување на ситуацијата со вирусот во Штип и во Тетово. Останува како сериозен проблем Скопје, односно Чаир, каде што има најголем број потврдени случаи.

За состојбата по општини прочитајте тука:

Чаир и натаму со најголем број заболени, еве каква е состојбата во останатите скопски општини

„Пред нас е уште долга битка со вирусот. Очигледно е тука и ние ќе мораме да научиме соодветно да живееме. Мора да се почитуваат и здравствените работници и да се кажуваат вистински податоци. Заради случаи на недавање вистински информации сега уимаме случаи на здравствени работници кои се во самоизолација. Животот мора да продолжи. Не можеме да останеме затворени и цело време да живееме со рестрикции“ – рече денеска на прес конференцијата Филипче што може да се смета и како своевидна увертира во избори.

Детален прегледа на состојбата со КОРОНАВИРУСОТ подолу:

7 починати и 125 нови случаи на коронавирус во Македонија

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...