Филипче не ја вакцинирал својата внука?!?

Loading...

Обвинувањата испратени на адреса на министерот за здравство Венко Филипче кој според граѓаните не ја вакцинирал својата внука туку тоа било само обид за собирање на политички поени и во функција на кампањата за вакцинација на децата стануваат се погласни. Според граѓаните вакцинирањето е само за фотографирање, затоа што граѓаните веќе пронајдоа седум недопустливи грешки на фотографијата.
-Да се посмееме, доста се расправаме, напишаа тие.
Пронајди ги 7-те грешки на фотографијата:
1. Лицата не се во амбуланта, во канцаларија се
2. Сестрата не носи ракавици, а вакцинира бебе
3. Бебето нема 13 месеци за да прими МРП
4. МРП се прима во раче, а не во ноџе
5. Кога се вакцинира се вади зелената капачка од иглата
6. Бебе обично мајка носи на вакцинирање а не чичко
7. Ако е само за позирање фотката, ќе ги занемариме горните 6
Добра ноќ ваксери, антиваксери, максери, факсери – живи и здрави да сте ми, пишуваат граѓаните на Фејсбук.

loading...