Филипче очекува да расте бројот на хоспитализирани пациенти

Loading...

Министерот за здравство, Венко Филипче во следниот период очекува зголемување на бројот на хоспитализирани пациенти во однос на излекуваните и испишани од болниците.
На денешната прес конференција Филипче рече дека здравствените власти заедно со директорите на болниците веќе имаат разработен план за распределба на пациентите.
Овој наплив во болниците треба да се издржи, за што имаме план кој веќе се спроведува. После овој период се очекува намалување на бројот на хоспитализирани пациенти, рече Филипч

loading...