Филип Петровски: Аха, значи сме имале Уставен суд, се разбудија за нивните плати да си ги спасат

Loading...

Филип Петровски: Аха, значи сме имале Уставен суд, се разбудија за нивните плати да си ги спасат

Ахам, значи постоел и во оваа ВУКОЈЕ**НА Уставен суд. Се собраа за да ја поништат уредбата за намалени плати на функционерите. Немаше побитни работи, туку ПЛАТИТЕ…
Тоа е од проста причина затоа што се работеше и за нивните парички и плати, односно ќе им се намалеа платите и на нив… Макијавели на дело. Брука.
Не се осмелија за името, двојазичноста, не се дрзнаа за Преспанскиот договор, ниту пак за АСНОМ. Ама за платите веднаш реагираа.
А бе ова го нема ни у Тунгузија во времето на Чомбе (да, доколку не сте знаеле и Тунгузија и Чомбе се вистински историски и географски личности и поими).

Ахам, значи постоел и во оваа ВУКОЈЕ**НА Уставен суд. Се собраа за да ја поништат уредбата за намалени плати на…

Публикувахте от Filip T. Petrovski в Вторник, 28 април 2020 г.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...