Филип Петровски во САМО ВИСТИНА вечерва – барам амнестија за казнетите од полицијата по 2000 евра

Loading...

Филип Петровски во САМО ВИСТИНА вечерва – барам амнестија за казнетите од полицијата по 2000 евра

Вечерва во емисијата САМО ВИСТИНА зборуваше преку Скајп од дома д-р Филип Петровски. Меѓу другото тој се осврна на информацијата дека од досега казнетите што го прекршиле ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС државата очекува да собере еден милион евра.

Ставот на Филип Петровски беше дека треба да се даде општа амнестија на сите и никој да не плати казна. Тоа да не се однесува на оние кои при прекршување на ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС направиле други дела.

Тој направи споредба со пост илинденскиот период кога била дадена општа амнестиjа од Отоманската империја за учесниците во Илинденското востание.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...