ФН: НОВА РЕФОРМА НА ЗАТВОРСКИОТ СИСТЕМ: Во затвор ќе одат само невини за да се заштитени од криминалците

Loading...

Владата најави нова реформа на затворскиот систем со кој ќе ги заштити невините граѓани од криминалците кои слободно шетаат. Па така наместо затворите да се за криминалци таму ќе бидат осудувани невини кој на тој начин ќе бидат одделени од криминалците кои се слободни.
„Оваа реформа ќе вроди со плод и можам да ви гарантирам дека нема повеќе да има мешање на криминалците со обичниот народ“ изјави премиерот Заев.
Се очекува за оваа реформа тој да земе уште една Нобелова награда.

loading...