Фото/Видео: Пекол во расипаниот крузер

Loading...

Патниците од расипаниот кризер Триумф Карневал конечно стапнаа на копно, но и можност да зборуваат за тоа колку се гладни и валкани, и како без струја и вода поминале пет дена во море.

Од сликите се гледа дека патниците наместо во кабини слиеле во шатори и на душеци на палубата.
По расипувањето 4200 патници се соочија со страшно лоши услови, тоалетите ги полавиле кабините и во внатрешноста на крузерот лебделе фекалии.

По пет дена, со помош на друг брод е довлечен до брегот на Алабама.

Патниците на брегот ги чекале автобуси , а компанијата која е сопственик на бродот резервирала 1500 хотелски соби во близина на Њу Орлеанс. 
Извор: МondoПатниците од расипаниот кризер Триумф Карневал конечно с

loading...