Фото: Кандидатот за градоначалник на Кичево со калашников

Loading...

Фатмир Дехари, кандидат за градоначалник на Кичево од ДУИ, на социјалните мрежи има фотографии во униформа на УЧК со „калашников“, а под нив напишал дека работи во Државниот универзитет во Тетово. На 17-ти февруари во Чикаго ја презентирал идејата за градоначалничката позиција.
Дехари зборува за „споено Кичево кое е сон на сите Албанци“ и дека е „дел од една Албанија која сите Албанци ја сонуваат“. Исто така споменал дека администрацијата на Струга, Гостивар, Тетово, Чаир и Куманово е албанска и дека тоа сите го посакувале.
-Тоа е една Албанија која ја сонуваме-рече Фатмир Дехари од ДУИ во Чикаго.
Извор:republika.mkФатмир Дехари, кандидат за градоначалник на Кичево од ДУИ, на социјалните мрежи има фотографии во униформа на УЧК со &

loading...