ФОТО: „Мостот на желбите“ во Охрид урнат од силен ветер

Loading...

Силен ветер го оштети Мостот на желбите и ги поплави дворовите на куќите кои се до самото Охридско Езеро. Освен тоа, откорнати се и клупите од парковите.
Управата за хидрометеоролошки работи во текот на ноќта објави дека јачината на ветрот кој дувал од јужен правец достигнала 60 километри на час.
Мостот на желбите беше туристичка атракција за сите туристи, а беше финансиран од скопски бизнисмен.
Силен ветер го оштети Мостот на желбите и ги поплави

loading...