Фото: Погледнете ја картата каде на Земјата паѓале метеори

Loading...

После метеорскиот дожд во Русија, Тhe Guradian oбјави интересна карта која ја покажува познатите места каде има паднато метеори, некој од нив се стари дури 2300 години пред Исус. Податоците се од Метеоролошка организација и не покажуваат оние места каде може да има паднати метеори, но не се откриени. Погледнете ја целата мапа на линкот :   https://www.guardian.co.uk/news/datablog/interactive/2013/feb/15/meteorite-fall-map
После метеорскиот дожд во Русија, Тhe Guradian oбјави интересна карта која ја покажува познатите места каде има паднато метеори, некој од нив се ст

loading...
Loading...