ФОТО: Силувана ученичка, а потоа сликана и објавена на интернет

Loading...

Двајца ученици од  Охајо биле обвинети за силување на нивна соученичка.
Ученикот Трент Мејс, 17, заедно со Малик Ричмонд, 16, објавиле фотографија на интернет од самиот чин на силување, поради што наидоа на најстрого осудување и тешки коментари од јавноста.
Поради ова ужасно дело, тие се осудени на најмалку една година затвор за малолетни лица, но таму најверојатно ќе останат додека не наполнат 21 година.
Мејс изјавил дека се кае затоа што ја објавил сликата на интернет, но во неговата изјава воопшто не споменал дека се кае поради самото силување.
За време на донесувањето на пресудата двајцата плачеле, но тужителката Мариен Хеметер изјавила дека не смета дека тие жалат за монструозниот чин.
Двајца ученици од  Охајо биле обвинети за силување на нивна соученичка.
Учен

loading...