Фото: Чоколадни Најк патики

Најк е еден од главните снабдувачи на спортска облека и спортска опрема кој тргува јавно,и е со седиште во САД.Тој е светски водечки снабдувач на спортски чевли и облека и главен производител на спортска опрема со приходи поголеми од 18.6 милијарди американски долари.

 
Компанијата е основана во јануари 1964, како Блу Рибон Спортс  од Бил Боверман и Филип Најт, а официјално стана Најк во 1978 година. Компанијата го носи името Најк по грчката божица на победата.

Оваа година по повод 25 годишнината од нивната колекција  Nike air force направени се вкусни чоколадни патики со црна и бела чоколада. Погледнете колку вкусно изгледаат.

Најк е еден од главните снабдувачи на спортска облека и спортска опрема кој тргува јавно,и е со седиште во САД.Тој е с

Пронајдете не на следниве мрежи: