Франција го премина прагот од 3.000 смртни случаи од КОРОНА ВИРУСОТ

Loading...

Франција го премина прагот од 3.000 смртни случаи од КОРОНА ВИРУСОТ

Франција денеска го помина прагот од 3.000 смртни случаи од почетокот на епидемијата со коронавирусот. Во последните 24 часа се забележани 418 нови смртни случаи, најголем број досега за еден ден, јави дописникот на МИА. Досега се регистрирани 3.024 смртни случаи од вирусот.
Бројот на хоспитализирани е скоро 21000 (+1592 повеќе од вчера) со голем број на тешки случаи во реанимација и интензивна нега на која се наоѓаат 5056 пациенти, од кои дури 424 пристигнале во последните 24 часа.

Денеска актуелно и издвоено по избор на уредникот:

Повеќе информации и анкети можете да најдете на нашата Фејбук страница!!! клик на сликата 

СЛУШАЈТЕ СИ МУЗИКА ДОДЕКА ЧИТАТЕ ВЕСТИ: 

Радио станици на Пулс24

loading...