Херој: Наставник неподвижна ученичка ја носел на грб цела екскурзија

Loading...

Наставник од Кентаки успеа да им ја врати вербата во човештвото на корисниците на друштвените мрежи од целиот свет. Тој не сакал да дозволи ниту еден негов да ученик да ја пропушти училишната екскурзија, а тоа го покажал и на дело, со 10-годишната ученичка Рајан Кинг, која е неподвижна и во инвалидска количка. На Кинг ѝ е дијагностицирана Spina bifida – вродено нарушување што се карактеризира со оштетување на ‘рбетот и лицето го остава инвaлид за цел живот.


Кога станало збор дека учениците ќе одат на екскурзија на водопадите во еден национален парк во Охајо, мајката на Рајан вендша почнала да размислува за „алтернативна екскурзија“, како што вели. Но, наставникот Џим Фримен инсистирал на „планот А“, односно Рајан да оди на водопадите заедно со целиот клас, како и сите други ученици. Тој инсистирал да ја носи на грб, за да може и таа да учествува во сите активности.


Како што можете да видите, тоа и го направил. Како што можете да прочитате, мајката на Рајан е бескрајно

loading...