Хорор во средно училиште: Ученик им ставил солна киселина во сокот на соученици

Loading...

Петнаесетгодишен средношколец од црногорскиот град Рожаје се обидел да отруе свои соученици со солна киселина, објави подгоричкиот весник „Побједа“.
Според весникот, тинејџерот ставил солна киселина во шишиња со сок и им ги понудил на двајца ученици од неговиот клас. Кога тие се напиле од сокот почувствувале „непријатен вкус“ и ја исплукале течноста. По ова ушта двајца нивни соученци пробале од сокот, мислејќи дека првите двајца се шегуваат, по што и тие веднаш ја исплукале течноста.


По ова четворицата ученици што се напиле од течноста биле пренесени в болница, каде што е констатирано дека нема опасност по нивното здравје.
Ученикот, кој им ги понудил соковите, бил сослушан во полиција во присуство на родителите, социјален работник и училишниот педагог, при што, како што наведува „Побједа“, бил „видно потиштен и молчелив и не знаел да ги објасни мотивите за својата постапка“.

loading...