Храна која може да ви ја замени четката за заби

Loading...

Сигурно многу пати досега сте се нашле во ситуација кога ви притребало четкичка за заби, а да не сте во можност да ја користите. Одредена храна може да ви помогне да ги исчистите остатоците од усната шуплина.
Основната хигиена бара четкање на забите по секој оброк, и ние не сме во можност секогаш да ги исчистиме забите после јадење.
Доколку би грицкале одредено овошје и зеленчук, ќе донесе лачење на плунка која ќе придонесе и ќе ги уништи бактериите и ги одржава забите чисти и здрави.
Јаболката е позната како природен чистач на забите, бидејќи содржи фосфор, калциум и флуорид. Таа исто така може да послужи и да грицкате свеж морков или целер.

loading...