Целулит и сало се прават токму од нашата најомилена комбинација на храна: Доктор ги открива 2 главни виновници

Loading...

Омилениот појадок на многу генерации е кремот намачкан со леб, но многумина не ни погодуваат како оваа комбинација може да влијае на нашата фигура.
Д-р Саша Плечевиќ, попознат како Doctor FeelGood, објаснува дека чоколадниот крем намачкан на леб може да биде виновникот за појавата на омразениот целулит и салициум на стомакот што измачува многумина – од девојчиња и момчиња, до жени и возрасни мажи.
– Во едно парче леб има околу 30 грама шеќер, а во 50 грама кајмак исто толку шеќер, како што обично мачкаме на лебот – објаснува д-р Плеќевиќ.
Тој објаснува и колку шеќер се крие во еден таков оброк.
– Тоа е како да јадете 12 коцки шеќер, или 60 грама шеќер. Токму тоа го прави целулитот и кесичките на стомакот, па би било добро да ја избегнувате оваа комбинација.

loading...
Loading...