Цигари или љубов: Шест начини да ги оставите цигарите

Loading...

Страствените пушачи често се врзуваат за личности кои се целосно различни од нив, барем кога се во прашање цигарите. Токму чадот од цигарите може да претставува огромен проблем во врската.
Иако самиот процес на одвикнување од цигари е многу тежок, постои голем број причини  поради кој би требало да ги оставите. Еден од нив е и спасување на врската, бидејќи оваа нездрава навика може негативно да влијае на вашиот љубовен живот.


Време за спиење
Иако сте пушач кој дневно пуши по шест или седум цигари, веројатно косата ќе ви мириса косата од  димот од цигарите. Тоа може негативно да влијае  на разменувањето нежности и  гушкањето, затоа што за жал чадот од цигарите не спаѓа во мириси кој ја пробудуваат сексуалната желба.
Облека и мебел
Сосема е сигурно дека вашиот партнер не сака облеката или мебелот да му мирисаат на цигари.  Личноста на која и смета никотинскиот мирис сигурно нема да биде воодушевена од идејата дека треба да пере, чисти или да ја освежува просторијата.
Болест
Лугето кој пушат се наогаат под поголем ризк за болести на срцето, белите дробови и други озбилни проблеми, а факт е дека пушачите се разболуваат почесто. Можеби на почетокот на саканата личност ќе се сака да се грижи за вас, но чести разболувања може да станат заморни. Едноставно престанете да пушите и избегнете многу болести.
Сексуална издржливост
Како што е докажано со многу истражувања, сексуалната издржливост кај пушачите со време се намалува.  Воздишки и чести паузи во тешки позиции за време на сексот може да доведе до фрустрации и намалена сексуална активност – оставајќи двајцата партнери без  оргазам.
Контрацепција
Во упатствата за користење на различни видови на орална контрацепција за жени, се нагласува дека оние над 25 години никако не би требале да пушат додека го користат овој вид на заштита од несакана бременост. Постојат докази дека пилулите за контрацепција можат да предизвикаат срцеви заболувања ако сте пушач. Затоа немојте да ризикувате и држете се до таблетите пред цигарите.

Долговечност
Ако сте среќни и ако конечно ја пронајдовте љубовта на вашиот живот, вие сигурно сакате да имате долг и среќен брак. Меѓутоа ризикот од рак на белите дробови кај пушачите се повеќе се зголемува во последно време. Ако продолжите да пушите ќе го ризикувате  животното време во кое можете да уживате заедно.Страствените пушачи често се врзуваат за личности кои се целосно различни од нив, барем кога се во прашање цигарите. Токму чадот од цигарите може д

loading...