Црвен метеоаларм во Хрватска

Loading...

На хрватското крајбрежје, црвен метеоролошки аларм е на сила поради силниот ветер југо, а пред се погодени се западниот брег на Истра, Кварнер и Кварнерниќ, како и северна, централна и јужна Далмација.
Загрепскиот и Карловачкиот регион исто така се под предупредување – жолто, заради поројните врнежи од дожд.
Фериботи и бродови линии што го поврзуваат Сплит со островите, се уште се во прекин и денеска, јавија хрватски медиуми.
Во прекин се и некои линии што ги поврзуваат Ријека, Задар и Дубровник со островите.

loading...
Loading...