Црквата, онаа што одмолче за промената на името, одсекогаш се злоупотребувала за политички цели, па така и сега

Црквата, онаа што одмолче за промената на името, одсекогаш се злоупотребувала за политички цели, па така и сега…
Затоа не не чуди тоа што сега ќе се обидат сите да се прикажат за верници, ќе бацуваат рака на попови, ќе монтираат „мила фаца“. Се додека да поминат изборите. После ќе заборават на се. И на црква и на верници и на име и презиме свое ако треба.
Нели е така?!
Еве еден егземплар. Свеж. На нов верник на социјалните мрежи – госн Влатко Ѓорчев…
Повеќе за „значајните“ активности на Влатко тука

Loading...