Цуцуловски: НА ЗДРАВЈЕ!

Loading...

НА ЗДРАВЈЕ! Денес и Кристијан Мицкоски изјави дека наша стратешка цел била (кои се тие ние, не кажа) влез во НАТО. Јас, пак, сè си мислев дека евентуалниот влез во НАТО не е ц е л, туку с р е д с т в о за одбарана на Република Македонија, макар што никој никогаш не кажа од кого Македонија е загрозена, како што и никој не кажа дека со влегувањето во НАТО Македонија ќе биде должна (да, д о л ж н а!) секоја година да издвојува најмалку 2% од својот БДП за членството во НАТО.
Нечија несфатлива опсесија (или ќеф) македонскиот народ ќе мора да ја плаќа секоја година со 2% од нејзиниот БДП. Нека е на здравје!

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...