Честитка од Џафери по повод Националниот ден на Власите – 23 мај

Loading...

Претседателот на Собранието Талат Џафери денеска упатуи честитка до припадниците на влашката заедници по повод Националниот ден на Власите – 23 мај.
– Етничкиот диверзитет во Република Македонија, верската разноликост, јазичното и културното шаренило се додадена вредност и богатство кое треба да се негува и почитува и тоа е тоа што нашата земја ја прави да биде единствена и различна од другите. Со взаемна почит и соработка, ќе успееме да се издигнеме над себеси и ќе можеме да се движиме брзо во насока на постигнување на нашите стратешки приоритети и поставени цели. Влашката заедница е значајна алка на тој погон и само со заеднички сили, позитивните резултати нема да изостанат, сер наведува во честитката што Џафери ја испрати до влашката заедница.

loading...