Четири деца заразени со морбили во критична состојба

Четири деца заразени со морбили се во критична состојба, три од нив се на лекување на Инфективна, а едно на Детска клиника.
Меѓу пациентите на Клиниката за инфективни болести има и детенце со церебрална парализа и епилепсија, кај кого вирусот предизвикал сериозни компликации.
Иако комисијата за заразни болести вчера препорача имунизација со МРП вакцина за сите бебиња над шестмесечна возраст, денес во пунктовите не ја спроведуваат мерката бидејќи ја чекаат писмената одлуката од Министерството за здравство.

 

Loading...