Четири машки тактики за поигрување: Потребно е само еден потег за да го матирате!

Loading...

Колку пати не сте биле јасни дали човекот што го сакате не е доволно заинтересиран или едноставно нема доволно време / сила / храброст да ве види? Од сите машки карактеристики што ги полудуваат жените, оваа дефинитивно е на врвот на листата, уништувајќи им ја самодовербата, принудувајќи ги да преиспитаат каде погрешиле …

Ајде да ве утешиме на почетокот – грешката не зависи од вас! 

Мажите, како жените, понекогаш играат со луѓето што ги сакаат, и тоа го прават од две причини – затоа што не ги сакаат доволно и затоа што можат да се однесуваат така.

Една од работите што таквиот човек никогаш нема да ја направи е целосно да ве оддалечи од него. Иако чувствувате дека нешто „не е во ред“, не ви е јасно што „не е во ред“ и доколку доволно го сакате, наоѓате различни изговори за неговото однесување.

Кога се преправаат дека се недостапни и тешко се освојуваат, мажите најчесто прибегнуваат кон еден од овие четири типа на однесување:

1. Тие испраќаат пораки „од ведро небо“ за да им дадат на девојчињата да знаат дека мислат на неа, но некако никогаш „немаат време“ да ја видат

2. Флертуваат на секој состанок и телефонски разговор, но ја „чуваат“ девојката на резервна клупа “додека не се уверат дека немаат подобра можност

3. Ја чуваат вашата врска во тајност и се обидуваат да го одложат моментот кога ќе ве запознаат со пријателите и членовите на семејството

4. Кога и да сте заедно, тој цело време зјапа во телефонот и коментира на објавите од пријатели на социјалните мрежи

Она што мажите го постигнуваат со овие тактики е дека девојчето е достапно за нив кога сака и дека таа е таа што мора да ги следи неговите желби  и потреби. Во повеќето случаи, тој нема да стори ништо што би ја натерало девојката да размисли: „Тој не е достоен за моето внимание и љубов, нема повеќе да го видам, ниту ќе чекам да ми се јави“. Наместо тоа, тој знае до кој степен може да го држи девојчето на растојание, истовремено дозволувајќи и да верува дека заедничката иднина не е „невозможна мисија“.

Како да надиграте човек кој вака се однесува кон вас? Психолозите велат дека постои само еден сигурен начин да ги извадите работите на чисто – прекинете го секој контакт со него! Ако се грижи за тебе, тој ќе се обиде да ти го покаже тоа. Ако не му е доволно грижа, тој ќе го прифати вашето исчезнување од неговиот живот како ништо значајно да не се случило ..

loading...