Чешкиот парламент гласаше “ЗА“ прием на Македонија во НАТО

Loading...

Парламентот на Република Чешка денеска го ратификуваше Протоколот за членство на Македонија во НАТО.
На седницата присуствуваше и претседателот на македонската Влада, Зоран Заев.
Земјите-членки на НАТО на 6 февруари го потпишаа Протоколот за пристапување на Македонија во Алијансата. По ратификацијата на Протоколот во парламентите на сите 29 земји-членки на Алијансата,  Македонија и официјално ќе стане полноправна членка.

 

loading...