Човекот кој верува дека е Исус: Го следат стотина млади жени

Loading...

Инри Кристо дознал дека е син Божји пред 35 години и мисијата му е да ги подготви избраните, оние кои ќе ја преживеат нуклеарната катастрофа. Неговата најстара следбеничка Абевере (86) го следи 32 години, а најмладата има 24 години. Бразилецот Инри Кристо (66) верува дека е реинкарнација на Исус Христос. Меѓутоа, не верува само тој во тоа, туку и стотина негови следбенички. Многу од нив живеат со него во „црквената“ заедница „Нов Ерусалим“ во Бразил.
Во 35 години преповедење на Божјите зборови, пропатувал 27 земји, уапсен е 40 пати и му забраниле влез во Велика Британија, САД и Венецуела.
Неговата најстара следбеничка Абевере (86) го следи 32 години, а најмладата има 24 години, а го запознала на 2 години. Го зел името Инри затоа што така пишувало на распетието на Исус од Назарет.

„Знам дека ширум Бразил и целиот свет има безброј луѓе чии срца чукаат заедно со моето“, рекол тој.
И покрај тоа што верува дека е Син Божји не го слави Божиќ, бидејќи смета дека тоа е само ден кога богатите ги понижуваат сиромашните.
Дознал дека е Исус за време на постот во Сантијаго 1979 година. Од детство го прател силен глас во главата, но тек тогаш му рекол: „Јас сум твојот татко“.
Неговиот комплекс го чуваат кучиња, а се храни со домашна храна која сами ја одгледуваат. Неговата мисија е да ги подготви избраните, да ја преживеат нуклеарната катастрофа која ќе кулминира на крајот на овој хаотичен свет, за новотодруштво чија цел ќе биде да ја исполни Божјата волја.
На следниот линк може да го погледнете во следното видео:
 
Бразилецот Инри Кристо (66) верува дека е реинкарнација на Исус Христос. Меѓутоа, не верува само тој во тоа, туку и стотина негови следбенички. Мно

loading...
Loading...