„ЧОВЕК ЛЕЖИ, НИКОЈ ДА ПРОВЕРИ ДАЛИ Е ЖИВ, СИТЕ НА ТЕЛЕФОНИ“ Балканец отпатувал во САД и се шокирал: „Ова не би било возможно во Европа“

Многумина на Балканот, гледајќи американски филмови и серии, се стекнаа со убедување дека живеењето во САД е исполнување на секој сон и дека секој што ќе отиде таму ќе постигне фантастичен успех.Сепак, тоа секако не е точно. А дека не е сè млеко и мед, истакна еден дечко од Балканот кој отпатувал во Њујорк и бил изненаден од бројот на бездомници, но и од односот на луѓето кон нив.
– Во Европа, природна реакција би била некој да го праша овој млад човек дали е добро, да провери дали е воопшто жив . Но, не, ова е Њујорк, па никој не реагира. Метрото е полно, но сите луѓе се на мобилните телефони, а тој вака мизерен лежи на подот. Па, тоа е Америка за вас! – рекол овој човек во видеото кое го објави на Тик Ток.Тој вели дека тоа е другата страна на САД која не се гледа на ТВ екраните во програмата која прикажува сцени од Америка.
– Има многу од овие бездомници и тоа е сосема нормална работа. Толку бездомници, наркомани, разни боеми кои вака спијат на улица, живеат на улица без ништо, чудо е колку ги има. Значи не е сè совршено во Њујорк – заклучува тој.– Виена е иста – коментира еден што живее таму.
– Има една разлика, нема шанси само да легне на подот, некој да го внесе, да го смести во некоја институција … Во Америка и да умре, со денови немаше да забележат.. – одговори авторот на ова видео.– Се надевам дека го прашавте дали е добро – додаде еден следбеник.
@alekscro #amerika #newyork #sirotinja #beskućnici #tiktoktravel #tiktokbalkan #hrvatska #srbija #bosna #putovanja #prijesvega🤣 ♬ original sound – Aleks onthe Moon
– Не, секако. Не ги допираш. Некои се опасни, а во САД можат да те тужат за се и сешто – одговори тој.„ Капитализам“, „Тага“, „Американски сон “, беа само дел од коментарите.

Пронајдете не на следниве мрежи: