Чудото од реформатор и демократ Петар Богојевски

Loading...

Петар Богојевски попознат во јавноста како реформатор кој бараше измени во статутот на ВМРО и демократизација на истиот е најголемиот подржувач за самоукинување на Македонците и Македонија како што ја знаеме со потврдување на Преспанскиот договор и правење на цензус со излезноста на Референдумот .Тој јасно се залага за гласање на Референдумот за промена на Уставното име. ВМРО се уште молчи по ова прашање и се очекува да излезе со став на 10 Септември 2018.
Денес јасно Европската Унија и високиот Преставник Јоханес Хан потврдуваат дека долго ќе траат преговорите на Македонија за членство во ЕУ  и влезот во Унијата  е прилично далечен и се понеизвесен. НАТО веќе со условите кои што ги испорача јасно порача дека и членството таму нема да биде можно без исполнување на критериумите кои се невозможни за Република Македонија .
Но затоа мигранските населби кои СДСМ и нивниот лидер Зоран Заев ги негираше во предизборниот период веќе се многу извесни , објавени и потврдени во Службен Весник на РМ.

Тој и лидерот на ВМРО ДПМНЕ во партиските простории кои веќе може да ги плаќаат и одржуваат со новиот закон за финансирање на партиите со кој на располагање СДСМ им даде директни буџетски пари да егзистираат во луксуз во износ од 2,5 милиони евра годишно дочекуваат пријатели и гости .
Пријателството на Богојевски оди дотаму што и утринското кафе му започнува со Амбасадата на САД и нормално редовниот гостински статус што го ужива таму.

loading...