Шпанија размислува дали да испрати високотехнолошки тенкови во Украина

Шпанија оваа недела го потврди експлозивниот извештај дека размислува за снабдување на украинската армија со десетици главни борбени тенкови Леопард 2. Овој потег ќе ја направи Шпанија првата земја од … Продолжи со читање Шпанија размислува дали да испрати високотехнолошки тенкови во Украина