Што би менувале мажите кај жените а што жените кај мажите?

Loading...

Одговорот на сите одговори го даде барем секој шести испитаник: тие рекоа дека нема да променат ништо на партнерот или партнерката.
Она што мажите сакаат да го променат кај жените, покажа неодамнешно истражување, е полно со клишеа. Сепак, не се разликува многу дури и ако го погледнете од женска гледна точка.
„Ако би можеле да промените три работи во врска со вашиот партнер, што би менувале?“ Беше прашањето, а одговорите не вклучуваа почести разговори или одење во кино, туку повеќе секс. Либидото изненадувачки е на прво место на работи што мажите би сакале да ги менуваат кај жените – скоро 31 процент од мажите го дале тој одговор.
Потоа следи желбата нивните партнерки да се жалат и да негодуваат помалку (26 проценти), да бидат уредни (19 проценти), а потоа да не станат толку брзо емотивни (19 проценти).
Многу од овие резултати ги наведоа да извлечат заклучок, а потоа се побунија против фактот дека мажите всушност сакаат да ги претворат жените во „неми сексуални роботи кои чистат и средуваат“.
А што сакаат жените?
Рака на срце: ни одговорите на жените не беа помалку стереотипни. Тие сакаат почести разговори за емоции (24 проценти), исто така поголема уредност (23 проценти), нивните партнери да зборуваат повеќе (20 проценти), а 17 проценти од жените сакаат помалку мрзеливост и поголема активност од партнерот.
Одговорот на сите одговори го даде барем секој шести испитаник: тие рекоа дека не сакаат да променат ништо на партнерот/партнерката.

loading...