Што имаат заедничко луѓето кои живеат долго

Loading...

Се поголем број на Американци живеат и до 100 години. Во 2010 година, 82,8 отсто од стогодишниците биле женски.
Познато е дека жените се по- социјални отколку мажите. Други студии покажуваат дека поголемата општествена поврзаност води кон поголем животен век.
Живеењето со други е голем фактор што придонесува за поголем животен век. 35,2 проценти од стогодишните жени живееле во старечки дом.
Живеење во град. Голем дел од најстарите граѓани ширум светот живеат во урбани средини. Живеењето во град нуди поголема ментална стимулација, подобра услуга на доктори и болници и поголема социјализација.
Дел од земјите каде има најмногу стогодишници се: Северна Дакота, Небраска, Њујорк, Минесота и Хаваи.Се поголем број на Американци живеат и до 100 години. Во 2010 година, 82,8 отсто од стогодишниците биле женски.
Познато е дека жените се по

loading...
Loading...