Што одлучија Џафери и Собранието за Груевски?

Loading...

На денешната координација кај собранискиот спикер Талат Џефери, координаторите на пратеничките групи и потпретседателите на Собранието донеле одлука Никола Груевски повеќе да не се води како оправдано отсутен од собраниските седници. Тоа значи дека неговата собраниска плата ќе се намалува за пет насто на секои три отсуства од пленарните седници.
Како што пренесе МИА на средбата било договорено по изминувањето на шестте месеци неоправдано отсуство на Груевски, повторно да биде ставено на дневен ред одземањето на неговиот пратенички мандат.

 

loading...