Што покажува стрелката до ознаката за гориво

Loading...

Повеќето контролни табли за автомобили имаат мала стрелка на делот што пренесува информации за количината на гориво во резервоарот.
Може да биде лево или десно од симболот во форма на уред за полнење гориво на бензинска пумпа.
Многу возачи не знаат дека покажува на која страна од автомобилот има капак на резервоарот, кој мора да се отвори за да се наполни возилото со гориво.
Оваа функција може да изгледа бесмислена, но во некои ситуации оваа стрелка може да биде многу корисна – на пример, ако изнајмувате автомобил или возите службен автомобил за прв пат.

loading...
Loading...