Што ќе се случи ако јадеме само еднаш дневно?

Loading...

Еден оброк на ден? Звучи тешко и невозможно доколку сте гурман, но доколку можете, треба да знаете и како тоа би се рефлектирало врз вашиот организам.
Докажано е дека човечкото тело може без храна да издржи до три недели. Друга приказна е без вода, тука издржливоста е 3 до 4 дена.
Сите знаеме дека од нас се очекува, како по некое непишано правило, да јадеме три пати на ден: доручек, ручек и вечера. Во зависност од обилноста на овие оброци, измеѓу може и да се касне по некоја ужинка.
Обично, потребни се околу 4 часа после секој оброк за да почувствувате глад, а неретко самиот ваш стомак со звуци и ќе ве потсети дека е време за ново јадење.
Но, што ако го прекршиме тоа непишано правило за три оброци на ден и почнеме да јадеме само еднаш во денот? Како тоа ќе влијае врз нашиот организам?
Затоа се прават експерименти. Тимот на Bright Side направи токму таков во кој човек 30 дена јадеше само еднаш дневно.
Еве како излезе, кои се придобивките и загубите од ваков начин на исхрана:

loading...