Ѓукановиќ прима плата од 940 евра

Loading...

Црногорскиот премиер Мило Ѓукановиќ и пријави на Комисјата за спречување на судир на интереси, во годишниот извештај за имот и приходи, месечна плата од 940 милиони евра.Ѓукановиќ навел и дека остварува приходи од дополнителни 300 евра како претседател на Советот за приватизација.Кога станува збор за недвижен имот, Ѓукановиќ на комисијата и пријавил дека е сопственик на стан од 187 метри квадратни со поткровје во Подгорица, како и дека поседува неколку објекти, пасишта и ливада во селото Кочани, во близина на Никшиќ.Во извештајот Ѓукановиќ навел дека земјиштето го купил на рати и тоа две пасишта на површина од 805 и 440 метри квадратни, како и ливада од 243 квадрати.Покрај земјиштето, Ѓукановиќ навел и дека поседува два разрушени објекти од 30 и 140 квадрати, за кои исто така запишал дека ги купил на рати.Ѓукановиќ пријавил и дека е сопственик на фирмата Капитал инвест, дека поседува 25 отсто од компанијата Универзитатс и половина од фирмата Глобал Монтенегро.Црногорскиот премиер Мило Ѓукановиќ и пријави на Комисјата за спречување на судир на интереси, во годишниот извештај за имот и приходи, месеч

loading...
Loading...