Јадете црвено овошје за да имате убава насмевка

Loading...

Истражувањата покажуваат дека за блескаво бела насмевка, потребно е да јадеме боровинки и друго црвено овошје и зеленчук.
Всушност, оваа храна содржи полифенол, супстанца која може да го спречи развојот на кариесот и создавањето на забен плак.
Полифенолите ги блокираат молекулите кои ја создаваат стрептококата, што е една од главните причини за појавата на кариесот.

loading...