Газдите на Вест, Дневник и Утрински весник пак актуелни

 Сукњите и беа прекратки за на работа , немаше појма од Издаваштво , од Менаџмент уште помалку ама затоа добро и одеа  после полноќните разговори во Штабот на ВМРО.
На кратко ГенералнатаДиректорка Јана Станисавњева.Таа денес не сакаше да даде изјава за медиумите после рочиштето  , но таа не  ни знае што се медиуми ,затоа се се затвори и ликвидира.
Јана Станисављева и  Срѓан Керим беа  во Специјалното јавно обвинителство како Менаџмент на Медиа Принт Македонија.
Тие оделно во СЈО беа по околу половина час.
Не е познато во кое својство беа повикани,но многу ни е познато ина вработените од МПМ кои што останаа без работа  во кое својство Јана Станисављева беше поставена за Генерален Директор на компанијата.
Бранителот  денес рече дека сѐ уште не им се презентирани доказите, а процесот е во предистражна постапка. Според извори на СЈО осомничени се за лажен стечај, за злоупотреби на средства на доверители, поврзани со работата, односно падот на МПМ и згаснувањето на дневните весници, Утрински весник, Вест и Дневник..
Керим, пак, даде куса изјава по завршувањето на распитите и рече: “Ќе кажеме сѐ кога ќе дојде време”, изјави кусо Керим.
Станисављева и Керим беа првите луѓе на Медиа принт Македонија. Додека на вработените во весниците им доцнеа платите и надоместоците, во јавноста излезе документ, односно анекс договор дека директорката Јана Станисављева земала месечна плата од 25.000 евра во денарска противвредност за нејзината пожртвуваност , професоналност и менаџерски способности.
Стотина медиумски работници минатата година останаа без работа отакако МПМ влезе во стечај.